Yhteystiedot  |  FI  EN  |   SV  |

Search
Close this search box.

Työsuhdeneuvonta

Klikkaa avataksesi

Asiasi ratkaiseminen alkaa työpaikalla

Luottamushenkilöverkostomme ansiosta kaikenlainen työsuhteeseen liittyvä apu ja neuvonta on lähelläsi, heti työpaikallasi. Tukenasi työelämässä toimii noin 600 sähköliittolaista vaaleissa valittua luottamushenkilöä. He valvovat työehtosopimuksen määräysten noudattamista.

Jos työpaikallasi syntyy erimielisyyttä työehdoistasi, asian ratkaiseminen alkaa työpaikalla neuvotteluilla sinun, luottamusmiehen ja työnantajan välillä. Isommista, kaikkia koskevista asioista kannattaa aina tiedottaa ja keskustella myös työhuonekunnassa.

Sähköliitossa työskenteleviltä asiantuntijoiltamme saat nopeasti apua ja neuvoja työehtoasioissa sekä erilaisissa riita- ja ongelmatilanteissa. Heidät tavoitat liiton edunvalvonnan puhelinnumerosta ja sähköpostista.

Vuosittain asiantuntijamme neuvottelevat satakunta erimielisyystapausta, joista osa päätyy oikeuteen. Esimerkiksi vuonna 2022 asiantuntijamme hoitivat jäsenille sopimuksen tai tuomion perusteella maksettuja saatavia 650 000 euron edestä.

Miten erimielisyysasiasi voi edetä?

Erimielisyysasian neuvotteluprosessi on määritelty työehtosopimuksessa, ja sitä tulee noudattaa. Tarkoitus on, että asia ratkeaisi mahdollisimman nopeasti ja jo paikallisella tasolla.

  • Jos työnantajasi kuuluu työnantajaliittoon, luottamusmiehenne ja työnantajasi edustaja laativat erimielisyysasiasta työehtosopimuksen mukaisen erimielisyysmuistion. Sen jälkeen Sähköliitto neuvottelee työnantajaliiton kanssa. Jos yksimielisyyttä ei löydy, asia voidaan viedä tuomioistuinkäsittelyyn, mikäli liiton hallitus myöntää oikeusavun.
  • Jos työnantajasi ei kuulu työnantajaliittoon mutta työpaikallanne on kuitenkin valittu luottamusmies, erimielisyysasiasta laaditaan erimielisyysmuistio, joka liitteineen toimitetaan jo tiedoksi Sähköliittoon. Jos työnantaja ei suostu allekirjoittamaan muistiota, asia siirretään Sähköliittoon luottamusmiehen yksin allekirjoittaman erimielisyysmuistion kanssa.
  • Jos työnantajasi ei kuulu työnantajaliittoon eikä työpaikallanne ole valittu luottamusmiestä, erimielisyysasia siirretään Sähköliittoon ilman erimielisyysmuistiota.

Ota yhteyttä

Yleiseen työsuhde- ja työehtoasioiden neuvontapalvelunumeroomme
03 252 0700 vastaavat työehto- ja työympäristöasiantuntijamme maanantaista perjantaihin kello 9–15.