Yhteystiedot  |  FI  EN  |   SV  |

Search
Close this search box.

Sopimusalamme​

Ei pelkkiä tes-neuvotteluja

Sähköliitto neuvottelee ja solmii kaikkiaan 7 alakohtaista sähköisten alojen työehtosopimusta sekä useita yrityskohtaisia sopimuksia.

Työehtosopimuksissa sovitaan alan vähimmäistyöehdoista, minimipalkoista ja niiden määräytymisen perusteista, lomarahoista, työajoista ja vapaista.

Sähköliittolaisten työehdoista neuvotellessa työntekijäpuolta työehtosopimuspöydässä edustaa liiton asiantuntijoiden lisäksi kyseisen alan neuvottelukunta. Neuvottelukunta koostuu muutamasta alalla työskentelevästä sähköliittolaisesta.

Sopimuskausi on aika, jolloin työehtosopimus on voimassa, mutta sen aikanakaan sopimustoiminta ei ole pysähdyksissä: työehtosopimuksissa mainitut tes-työryhmät kokoontuvat, sovitaan sopimusalojen ay-koulutuksista ja muista työehtosopimuksiin liittyvistä asioista.

Sähköliiton sopimusalat ja sopimukset löytyvät numerojärjestyksessä valikosta. Kunkin sopimusalan omalla sivulla alimmaisena on alaa hoitavien asiantuntijoidemme yhteystiedot ja keskeisimmät alaa koskevat sopimukset. Kaikki kuhunkin alaan liittyvät dokumentit löydät Aineistot-osion Työehtosopimukset-välilehdeltä.