Yhteystiedot  |  FI  EN  |   SV  |

Search
Close this search box.

Ammattiosastot

Työelämän tärkeä valvoja

Sähköalojen ammattiliiton muodostaa 106 ammattiosastoa eri puolilla Suomea. Henkilöjäsenet ovat aina ammattiosastojen jäseniä. Edunvalvonta toimii parhaiten, kun kaikki työpaikan työntekijät kuuluvat samaan ammattiosastoon.

Ammattiosastojen tärkein tehtävä on puolustaa jäsenten oikeuksia työelämässä. Yhdessä luottamusmiesten kanssa ne valvovat työehtosopimusten ja muiden työsuhteeseen liittyvien määräysten ja sopimusten noudattamista työpaikoilla.

Osastot välittävät jäsenkunnan mielipiteitä liitolle tekemällä muun muassa työehtosopimuksiin liittyviä esityksiä edustajistolle ja hallitukselle.

Ammattiosastojen perustoimintaan kuuluvat keväisin ja syksyisin pidettävät sääntömääräiset kokoukset, joihin kaikki jäsenet voivat osallistua. Monilla osastoilla on myös runsaasti muuta toimintaa, jotka liittyvät virkistykseen, liikuntaan, harrastuksiin ja nuoriin jäseniin.

Lisätietoa osastojen toiminnasta saa niiden vastuuhenkilöiltä, luottamusmiehiltä ja työpaikkojen ilmoitustauluilta. Monilla osastoilla on lisäksi myös omat nettisivut ja suurimmilla jopa oma jäsenlehti.

Ammattiosastojen kokous- ja tapahtumailmoitukset löytyvät Tietoa toiminnasta -osiosta ja Vasamasta. Osastoilmoituksia voit jättää sähköisellä lomakkeella.

Aineistot ja yhteystiedot

Salmi Reijo

Järvensivu Kaisa