Yhteystiedot  |  FI  EN  |   SV  |

Search
Close this search box.

Ehdokkuuden ABC

Näin ilmoittaudut ehdokkaaksi

Tässä viiden kohdan listaus siitä, miten varmistat ehdokkuutesi syksyn edustajiston vaaleissa.

Tärkeintä on täyttää ehdokaslomake ennen toukokuun loppua ja ilmoittaa ehdokkuudesta omaan ammattiosastoon.

Ehdokasasettelu päättyy 31. toukokuuta kello 16.

A. Varmista vaalikelpoisuutesi.

Voit asettua ehdolle, jos sinut on hyväksytty viimeistään helmikuun 2024 loppuun mennessä oman ammattiosastosi ja sitä kautta liiton sopimusalajäseneksi eikä sinulla ole maksamattomia liiton jäsenmaksuja.

B. Täytä ehdokaslomake verkossa.

Ehdokaslomakkeelle pääset tästä tai tämän sivun alimpana olevasta linkistä. Avautuva näkymä kysyy jäsennumerosi ja sähköpostiosoitteesi ja pyytää luomaan salasanan. Pyydetyt kentät täytettyäsi klikkaa Ilmoittaudu ehdokkaaksi -painiketta. Saat ensimmäisellä kerralla ensin sähköpostiisi linkin vahvistaaksesi rekisteröitymisesi järjestelmään. 

Kun olet kirjautunut järjestelmään, pääset viemään tietojasi ehdokaslomakkeelle. Järjestelmä täyttää tietyt kohdat automaattisesti jäsenrekisterissämme olevien tietojesi perusteella. Itse sinun tulee lisätä esimerkiksi työpaikkasi ja kotikuntasi.

Täytä ehdokaslomake ennen toukokuun loppua ja ilmoita osastollesi, jotta se voi vahvistaa ehdokkuutesi ennen kuin ehdokasasettelu päättyy 31. toukokuuta kello 16.

Pääset myös lisäämään kuvasi lomakkeelle. Kuva tarvitaan viimeistään 15. elokuuta. Katso ehdokaskuvia koskeva ohje alta kohdasta D.

Voit täydentää antamiasi tietoja ja lisätä tai vaihtaa kuvan ehdokasasetteluajan päätyttyäkin, aina 15. elokuuta saakka (katso kohta E), joten pidä salasanasi tallessa. Jos se unohtuu, pääset luomaan uuden klikkaamalla ehdokaslomakkeella Kirjaudu sisään -painiketta ja lopuksi Vaihda salasana -painiketta.

C. Ilmoita osastollesi.

Ehdokkuutesi virallistaminen vaatii vielä sen, että osastosi vahvistaa sen järjestämissään ehdokasasettelukokouksissa. Ilmoita siis omaan osastoosi, että olet täyttänyt ehdokaslomakkeen. Osaston tulee hyväksyä kaikki määräajassa ilmoittautuneet vaalikelpoiset sopimusalajäsenet ehdokkaiksi.

D. Hoida valokuva-asia kuntoon 15.8. mennessä.

Ehdokasesittelyäsi ja Vasama-lehteä varten tarvitaan valokuva, joka tulee ladata ehdokassivulle 15. elokuuta mennessä. Tässä ohjeet eri kuvausvaihtoehtoja varten:

Vuoden 2020 vaaleja varten otettu kuva:

 • Jos olit edustajiston vaaleissa ehdokkaana vuonna 2020 ja silloin otettu kuva on sinulla tallessa, voit hyvin käyttää sitä.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteeseen vaalit2024@sahkoliitto.fi, että käytät neljän vuoden takaista ehdokaskuvaasi. Poimimme sen arkistosta Vasama-lehden vaalinumeroa varten.

Kuvaus Tunnin Kuvassa:

 • Sähköliitto on tehnyt sopimuksen ehdokaskuvauksesta Tunnin Kuva -ketjun myymälöissä. Voit käydä missä tahansa ketjun myymälässä kuvattavana ilman ajanvarausta, ja ketju laskuttaa kuvauksen Sähköliitolta. Kuvaamo lähettää kuvan sähköpostiisi, jotta pääset lataamaan sen ehdokasilmoitukseen. Kuvaamo lähettää kuvan myös Sähköliittoon.
 • Katso lähin ketjun myymälä täältä

Kuvaus muussa valokuvaamossa, jos lähellä ei ole Tunnin Kuvan myymälää:

 • Voit käydä ehdokaskuvauksessa myös muussa kuvaamossa, jos kotiseudullasi ei ole Tunnin Kuvan myymälää. Pyydä ottamaan passikuvaa hieman laajempi kuva ja lähettämään kuva oman sähköpostisi lisäksi osoitteeseen vaalit2024@sahkoliitto.fi.
 • Maksa kuvaus itse ja lähetä kopio kuitista, nimesi, jäsennumerosi ja tilinumerosi osoitteeseen vaalit2024@sahkoliitto.fi. Liitto maksaa kuvauksen 30 euroon saakka.

Jonkun muun ottama kuva tai osaston järjestämä kuvaus:

 • Älä ota selfietä vaan pyydä joku muu kuvaamaan esimerkiksi kännykällä tai ota selville, järjestääkö osastosi ehdokaskuvauksen. Nämä kuvat tulisi ottaa alla olevan ohjeen mukaisesti:
  • Värillinen ylävartalokuva, jonka tausta on vaaleanharmaa.
  • Kuvan minimimitat 800 x 800 pikseliä.
  • Tiedostomuoto: JPEG.
  • Tiedoston maksimikoko: 10 megatavua.
 • Kun viet kuvan ehdokaslomakkeelle, muista toimittaa se myös osoitteeseen vaalit2024@sahkoliitto.fi.

E. Täydennä tai muokkaa tarvittaessa ehdokaslomakkeella antamiasi tietoja.

Vaalipiirikohtaiset ehdokaslistat julkaistaan 4. heinäkuuta Vaalit 2024 -osiossa. Ehdokkaista julkaistaan silloin nimet ja ehdokasnumerot. Tietojesi muokkaaminen ja täydentäminen on mahdollista 15. elokuuta saakka. Muokkaamaan pääset kirjautumalla salasanallasi uudelleen järjestelmään tämän linkin kautta. Jos olet unohtanut salasanasi, voit luoda uuden klikkaamalla Vaihda salasana -painiketta ja toimimalla järjestelmän antamien ohjeiden mukaan.

15. elokuuta jälkeen koostetaan ehdokasgalleria, johon tulevat myös ehdokkaiden omille ehdokassivuilleen lisäämät tiedot.

Varmistat erottumisesi muista ehdokkaista, kun perustelet ehdokkuutesi hyvin ehdokassivun Miksi asetun ehdolle? -kohtaan. Ole konkreettinen ja kerro, mitä asioita juuri sinä haluaisit kehittää liitossasi.

Lisää myös kuvasi viimeistään tässä vaiheessa ehdokassivullesi. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.