← Takaisin Sähköliiton sivuille

Search
Close this search box.

Työmarkkinakeskusjärjestöt: Yritykset ja työpaikat mukaan Astetta alemmas -kampanjaan

Ammattijärjestöt ja työnantajat kehottavat jäseniään liittymään 10. lokakuuta käynnistyvään kansalliseen Astetta alemmas -kampanjaan. Työmarkkinakeskusjärjestöjen mukaan yritysten ja muiden organisaatioiden on tärkeää tarttua henkilöstönsä kanssa kaikkiin keinoihin, joilla pystymme helpottamaan akuuttia energia-ahdinkoa. 

Järjestöjohtajat Jarkko Eloranta (SAK), Jyri Häkämies (EK), Antti Palola (STTK), Sture Fjäder (Akava) ja Markku Jalonen (KT) vetoavat jäsenistöönsä:

– Tämän syksyn aikana on käännettävä kaikki kivet, joilla tulevan lämmityskauden energiakustannuksia ja sähkölaskuja pystytään kohtuullistamaan. Systemaattinen ja laaja-alainen energian säästäminen on omissa käsissä oleva toimi, joka vaikuttaa konkreettisesti ja nopeasti. Erityisesti huippukulutuksen aikaan saadut säästöt paitsi pienentävät omaa sähkölaskua, myös alentavat sähkön hintaa kaikille käyttäjille. Näin kollektiivinen hyöty kasvaa entisestään.

SAK, EK, STTK, Akava ja Kuntatyönantajat kehottavatkin yrityksiä, järjestöjä ja työpaikkoja liittymään työ- ja elinkeinoministeriön Astetta alemmas -energiansäästöohjelmaan, jonka Motiva toteuttaa.

Kampanjaan ovat tervetulleita kaikki suomalaiset yritykset, yhteisöt, kunnat, järjestöt ja myös kotitaloudet. Osallistuminen on mahdollista, kun:

  1. sitoutuu tekemään aidon, konkreettisen ja näkyvän energiansäästöteon lämmityskaudella
  2. kertoo eteenpäin omalle henkilökunnalle ja sidosryhmille energiansäästöstä ja sen keinoista

Energiateko voi olla mikä tahansa omassa organisaatiossa toteutettava konkreettinen toimenpide, jolla säästetään energiaa tai osallistutaan kysyntäjoustoon.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue seuraavaksi