← Takaisin Sähköliiton sivuille

Search
Close this search box.

SAK:n ja STTK:n yhteinen mielenosoitus 1. helmikuuta Helsingissä

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK kutsuvat koolle STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta. Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla kello 12–14.

Ammattiliitot ja palkansaajakeskusjärjestöt ovat tuoneet hallituksen asettamissa kolmikantatyöryhmissä ja keskustelutilaisuuksissa esiin, miten raskaasti hallituksen päätökset osuvat ihmisiin ja miten vähäiset työllisyys- ja säästövaikutukset osalla toimista on. 

Keskusjärjestöt kutsuvat mielenosoitukseen kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat kansalaiset ja kansalaisjärjestöt. Järjestöt haluavat lähettää yhdessä työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävälle hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua.

– Ensimmäiset työttömiin osuvat heikennykset ovat tulleet voimaan, ja hallitus valmistelee jo seuraavia. Irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä ja lakko-oikeuden rajoittaminen ovat jo nurkan takana. Työelämäoikeuksien heikentäminen avaa portit laajalle eriarvoisuuden lisäämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo.

– Hallituksen työelämää koskevat uudistukset ovat puhtaasti ideologisia vailla mitään todennettuja työllisyys- tai talousvaikutuksia. On suorastaan käsittämätöntä, että hallitus sivuuttaa arviot uudistusten vaikutuksista ja kansalaisten mielipiteen, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa. 

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu ilmaiseen bussikuljetukseen paikan päälle täällä.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue seuraavaksi