← Takaisin Sähköliiton sivuille

Search
Close this search box.

Ukrainan edustajat IndustriAll-konferenssissa: Sota tappaa ihmisiä myös työnsä ääreen

Eurooppalaisia teollisuustyöntekijöitä edustava IndustriAll European Trade Union on kokoontunut kuunvaihteeksi konferenssiin Kreikan Thessalonikiin. Ukrainan liittojen edustajat saivat tänään puheenvuoroillaan kokousedustajat taputtamaan seisaaltaan.

Ydinvoima- ja teollisuusalalla työskenteleviä edustavan Nuclear Power and Industry Workers’ Unionin puheenjohtaja Valeriy Matov kuvaili Venäjän ohjusiskujen tekemää tuhoa siviilikohteissa ja mainitsi joukkojen iskeneen ydinturvallisuudesta piittaamatta myös voimalaitoksiin. Ammattiliiton rakennuskin joutui iskun kohteeksi. 

Matov pyysi jatkamaan Ukrainan tukemista, koska pienikin hengähdystauko antaa Venäjälle mahdollisuuden kerätä voimiaan ja hankkia lisää aseita kumppaneiltaan.

Kaivostyöntekijöitä edustavan Independent Union of Miners -liiton varapuheenjohtaja Natalia Levytska kertoi, että  Venäjän iskut ovat vahingoittaneet voimalaitoksia ja sähköverkkoa. Sodan tuhoja korjataan sitä mukaa kuin ehditään, mutta seuraavaksi talveksi on kuitenkin tiedossa ongelmia. Hän muistutti myös, että Venäjän iskut tappavat myös työtehtävissä olevia ihmisiä, tänäkin vuonna jo useita.

Konferenssi alkoi tänään 31. toukokuuta ja päättyy huomenna 1. kesäkuuta. Sähköliittoa edustaa vastaava sopimusasiantuntijamme Jari Ollila, joka kuuluu myös IndustriAll Europen hallitukseen. Hallitus piti kokouksen eilen ja käsitteli muun muassa eurooppalaista energiakriisiä koskevaa kannanottoa, joka esittää sähkömarkkinoiden uudistamiseen liittyviä toimia, joilla varaudutaan tuleviin kriiseihin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue seuraavaksi